tisdag 8 november 2011

Veckans dressing - med ingefära

Jag har en ny favoritdressing som jag har blivit helt beroende av! Har ätit den till min kvällssallad flera dagar i sträck. 

1/2 vitlöksklyfta
2-3 cm färsk ingefära
1,5 dl cashewnötter
3 msk risvinäger eller kombucha
1/2 dl kallpressad rapsolja
3 tsk agave
2-3 tsk tamari
någon klick sambal oelek
3 msk vatten

Mixa allt slätt i mixern och häll över valfri sallad. 


Babyspenat, mjölksyrad surkål, persilja, fikon, oliver, ärtgräs och marinerade champinjoner. Det är hur lätt som helst att marinera champinjoner - och helt raw! Skiva dem bara tunt, lägg dem i en skål och ringla över shoyu, tamari och/eller pressad citron, någon god olja och lite örter och låt stå så i 10 minuter. Sen är det klart!



Torkade minifikon är min nya favorit i sallader. Upphittade på hälsokost!

Nu ska jag dra mig iväg till jobbet. Har ingen lust alls just nu. Men ikväll är det PanAm-kväll så jag ska försöka tänka på det hela dagen! Vi har i och för sig tvättstuga också mellan 19 och 22 men det glömmer jag bort för stunden. Kanske mitt lilla paket från rawfoodshop.se hinner fram idag... Ha en bra tisdag.
Ha en bra tisdag.

3 kommentarer:

  1. Dina matbilder ser alltid så sjukt goda ut. Man blir ju lite hungrig... Är pan-am förresten bra? Har funderat på om man borde kolla in den.

    SvaraRadera
  2. JUST precis som jag talade om att jag behöver inspiration för just salladssåser. Nappar denna, tack och bock! :)

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Lagade dressingen igår och gud vad den blev god!! Just det kroppen behövde; salt och syrligt. Tillsatte en hel vitlöksklyfta och skippade sambal oeleken (av den orsaken att jag inte hade hemma). Använde 50/50 kallpressad rapsolja och kallpressad ekologisk sesamolja. Nam!

    Tack för ett ypperligt recept! Är hooked.

    SvaraRadera