söndag 12 december 2010

Adventsgröt

Ett hett tips till alla mjölkallergiker, jag har just gjort världens godaste risgrynsgröt på risdryck (från Carlshamn)! Och till er alla andra också för den delen för ni vet väl att det inte är riktigt bra att hålla på och häva i sig en massa mjölkprodukter hela tiden. Dessutom behöver man inte vara nojig över att gröten lätt kokar i bottnen! Det är samma idé med det som med havre- eller sojamjölk men här har man helt enkelt bara pressat "mjölken" ur råris. Nammmmmm! Jag tycker den smakar godare än vanlig gröt men det kan också bero på saltet eller smöret (mjölkfritt margarin) eller kanelstången eller helt enkelt det faktum att det är ett helt år sen jag senast åt julgröt. Den var i alla fall så god att varken socker eller kanel eller extra mjölk behövdes.

Tack och hej nu ska vi alltså äta gröt framför TVn. Var på en Luciakonsert på Globen tidigare ikväll, den var jättefin och stämningsfull. Det var Lisa igen som hade fixat biljetter via sin dirigentpappa.

Recept för 2 personer

3/4 dl risgryn
1 1/2 dl vatten
1 knapp msk smör
1 kanelstång
3-4 dl risdryck/mjölk

Mät upp risgryn, vatten, smör och lägg i kanelstången. Låt puttra några minuter tills vätskan försvunnit. Tillsätt sedan risdrycken/mjölken och låt sjuda under lock i ca 40 minuter eller tills gröten är färdig. Ät!
Det blev ganska små portioner av det här så är man jättehungrig kan man laga dubbelsats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar