fredag 22 april 2011

Halvdag före helgdag

God påskmorgon! Det blev en strålande början på detta underbara påsklov. Halvdag före helgdag i Sverige så redan runt 14 kunde jag stänga av datorn och slänga jackan på axeln och kliva ut i solskenet. Vi åt lunch i kortärmat i Kungsan, solen brände på benen och efter en liten shoppingrunda satte vi oss på en av de underbara terasserna i Kungsträdgården och delade på en flaska rosé. Mmmmmmm. Rosé. Bara det, liksom.

Sedan styrde vi stegen hemåt via NKs saluhall. Hemma väntade sedan mascara, läppstift, runda hårbostar och kjolar i fina färger samt en liten enkel middag för fyra. Se nedan!

Jag tror att det är de fina gula påsktulpanerna jag har i köket som fått bilderna att lysa i gult. Påsktema hela vägen!

Idag ska vi troligen ut på picnic. Allt är ju stängt idag.


Jessica i ny fin kjol och med en raspberry martini (nödlösning eftersom det var ganska mörkt på olivfronten).


Juha och Jessica.


Vi åt danskt rågbröd med rostbiff och avokado och surdegsbröd med tonfiskröra.


Peik var ju också hemma.


Och jag.


Efter middagen var vi en liten sväng på Strand vid Hornstull, en kort kort stund på East terass och sedan på Kåken. Kåken är bäst.

Glad påsk!


Här kommer receptet på smörgåsarna, bra lätt kvällsmat om man inte vill stå i timmar i köket men ändå bli ganska mätt. Alla ingredienser är lite ungefärliga så man får pröva sig fram!

Rostbiffsmörgåsar med avokado


150 g philadelphiaost eller annan färskost
1/2 dl sweet chilisås
4 skivor danskt rådbröd (malaxlimpa eller annat liknande bröd funkar bra)
150 g god rostbiff
1-2 avokador i tunna skivor


Blanda färskost med sweet chilisåsen och bred röran på bröden. Lägg ut rostbiffen och fördela avokadon ovanpå. Jag piffade till bröden med lite alfalfagroddar också. Klart!


Surdegsbröd med tonfisk- och chutneyröra


2 burkar tonfisk i vatten
2-3 msk majonnäs
1 dl mango chutney
1/2 dl crème fraiche
1 krm salt
nymald svartpeppar
4 skivor surdegsbröd eller annat ljust bröd
lite olivolja


Sätt ugnen på 225 grader. Låt tonfisken rinna av. Blanda den sedan med majonnäs, mango chutney och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Lägg brödskivorna på en plåt och pensla övre sidan med olivolja. In i ugnen i 10 minuter eller tills de är gyllenbruna - akta, de blir lätt för hårda! Bred till sist tonfiskröran på bröden och dekorera med valfri sallad, skivad mango eller annat grönt och skönt som man nu hittar hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar