tisdag 14 augusti 2012

Kickstart - Tillbaka i grönt!

Nu har jag haft nog av sommarlov med ledigt och soligt och allt vad som sig därtill hör. För att markera denna början med sina nya löften och ambitioner har jag rivstartat med en ordentlig kanna grön smoothie som jag nu får i mig som frukost. Jag har legat lite på latsidan på den gröna fronten under sommaren, det ska medges - men det är inte alldeles lätt när man inte har ständig tillgång till en smoothiemixer. Då blir det lätt andra bullar.

Jag ska försöka dricka åtminstone en halv liter grön smoothie om dagen. Victoria Boutenko rekommenderar en liter men det känns svårt att få det att rymmas mellan målen. Vi börjar alltså så här.

Men det är inte bara nyttiga och härliga greens som behövs för att må bra, för man ska inte glömma motionen! Jag har börjat springa en hel del, redan under sommaren. Förut gillade jag det inte alls men nu när jag har kommit in i det har jag faktiskt börjat stortrivas på löpbanan. Igår kväll skulle jag ut och springa en runda inför Iform-loppet på en mil som går av stapeln på torsdag, men tankspridd som jag var råkade jag slänga in fel nyckel genom brevlådan (skulle ha varit tvättstugenyckeln, inte hemnyckeln) - så jag fick springa ända till min kompis som bor högt uppe på ett berg och tillbaka för att kunna låsa upp igen. Det blev en ofrivillig mil faktiskt. Och det gick riktigt bra.


Greens ohoj!


Dagens gröna smoothie med babyspenat, gul kiwi, tranbär och vatten.

6 kommentarer:

 1. Jag får inte mig en liter på morgonen.Jag gör en kanna av min gröna drink och så räcker den i 2-3 dagar.
  Jag har druckit en grön drink på morgonen(ca 3-5dl) i ca 3 månader och det har hjälpt mig massor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får absolut inte heller i mig en hel liter på morgonen! Ett glas på 2-3 deciliter på sin höjd skulle jag tro. Jag äter väldigt mycket sallad under dagen så jag måste medge att jag har använt det som ursäkt för att slarva lite med mina gröna smoothies de senaste veckorna... Man får försöka ta ett glas nu och då under dagen, som du säger behöver det knappast vara 1 liter per dag för att man ska märka någon effekt. Vad härligt att läsa att du tycker att det hjälpt dig!

   Radera
 2. Vad innehåller din gröna smoothie? Jag är en tjej på 19 år som har svåra eksem (atopisk dermatit) och jag har provat på en hel del behandlingar, salvor och mediciner, nu senast homeopati men inget hjälper. Det börjar kännas hopplöst men ikväll satte jag mej ner i hopp om att hitta en möjlig lösning och då kom jag in på raw food. Jag funderar att prova på dethär och så hittade jag din blogg, som jag nu inte kan slita mej från. Är det något man bör veta när man funderar ändra sin livsstil och leva på raw food, kanske några för och nackdelar? Vore enormt tacksam om du kunde svara efter bästa förmåga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sara!

   Ledsen för hopplöst sent svar, hoppas du hittar tillbaka hit och läser det här. Jag brukar försöka tänka 60 % grönt och 40 % frukt i mina smoothies. I början kan det vara bra att ha i lite mera frukt för att få fram lite mera sötma. I fruktväg använder jag allt från äpplen, banan, mango, kiwi, päron, frysta bär till citron och vad gäller bladgrönt så är mina favoriter (baby)spenat, ruccola, romansallad, grönkål och olika färska örter. Selleri är också en stående ingrediens. Vill man kan man också experimentera med superfoods såsom spirulina, chlorella, vetegräs eller korngräs som alla hjälper kroppen på traven.

   Hoppas att du kan hitta någonting som hjälper dig, det viktigaste är att ge kroppen tid att återhämta sig! Det måste komma inifrån också - ha hopp, jag tror stenhårt på att det finns en bättring för dig! Börja lite i taget, kanske med en grön smoothie nu och då eller en raw frukostgröt, för att sedan introducera mer och mer i din vardag. Det ska inte kännas jobbigt utan kul. Snabbt kommer du att märka hur mycket bättre du mår!

   Lycka till!

   Radera
 3. Love & power med gröna smoothies. Var köper du tranbären?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemköp Åhléns City i Stockholm till exempel, det är Polaricas Krav-tranbär. De har även en massa andra goda bär, lingon, havtorn, hallon...

   Radera