torsdag 6 september 2012

Att göra allt och ingenting

Jag har varit bortrest igen och fått mig det sista stänket av sommaren och havets vågor innan vardagen och hösten nu fått ta plats på riktigt. Jag har en tuff vecka på jobbet bakom mig - eller ja, fredag återstår ännu, och ser fram emot en avkopplande helg. Jag hoppas att den ska ge mig energi att komma igång med allt det som jag tycker om igen! Allt vad gäller rawfood och hälsa har fått komma lite i andra hand under sommaren, jag har flängt omkring mycket från det ena stället till det andra och pausat lite från bloggandet och matlagningen.

Men nu känner jag att jag behöver lite fasta punkter igen och kan inte vänta med att sätta igång med att torka äpplen och bananskivor, laga raw granola och auberginechips och underbara dressingar och gröna smoothies som bara gör mig gott! Jag känner mig bara så trött på kvällarna efter jobbet och i helgerna är jag nästan aldrig hemma så därför har det blivit som det blivit. Lite hackigt helt enkelt. Men nu hoppas jag alltså komma in på rätt spår igen.

Semesterveckan i Portugal bjöd på så mycket värme och avkoppling att jag kände mig som en helt ny människa, både där och då och här och nu. Jag som förut haft så svårt att sitta stilla av rastlöshet kunde ligga en hel dag i solstolen med en bok i handen, ja till och med utan en bok i handen, och bara vara. Det är otroligt skönt att kunna finna lugnet och lyckas släppa allt vad höga ambitioner och tvångstankar om vad man borde och inte borde göra just idag heter, för att på kvällen inse att det var just det man behövde - en totalt tvångslös, superlat tillvaro för att ladda ny energi för den annalkande hösten - man gör så mycket för sig själv. Att göra ingenting är det nya att göra allt!



Fruktsallad med kokosflingor- färsk frukt är bara så mycket bättre på varmare breddgrader!





Jag hittade en mixer i skåpet i huset i Portugal som vi bodde i så vi fick oss en så här god fikapaus i skuggan om förmiddagarna - rawcrunch på mandel, kokos, kokosolja, russin, dadlar, honung och kanel med en fantastisk hallonsås gjord på hallon, dadlar och lite vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar