måndag 15 augusti 2011

Pastadags!

Där läste ni rätt. Idag har vi käkat pasta till middag. Men kära ni, hämta er från chocken, inte vilken pasta som helst förstår ni, nej en hederlig zucchinipasta lyckades vi röra ihop av resterna från lördagens storsatsning. Och en av de bästa middagarna inom genren hittills faktiskt! 

Pastan är helt enkelt rå zucchini som är riven med osthyvel i smala taggliatelleliknande bjälkar. Den blir hur god som helst och har precis den rätta al dente-konsistensen, vilket gör den till ett utmärkt substitut. Till detta en tomatsås som jag gjorde genom att slänga följande ingredienser i min minimatberedare; en svensk tomat, fyra eller fem soltorkade tomater, en fjärdedels röd paprika, någon tsk olivolja eller två, oregano, basilika, flingsalt och lite cayennepeppar. Därtill broccoli och valnötter.


Mums filibabba! Det här avnjuts som bäst framför Unknown, en otroligt spännande thriller med January Jones och Liam Neeson som utspelar sig i vårt kära Berlin. January Jones från mina kära Mad Men.

7 kommentarer:

  1. Menar du att du gjort raw pasta? Smakade det alls som vanlig eller är det mest bilderna som påminner? Annars tycker jag raw mat kan vara en bra omväxling, men nu blir jag nästan lite skeptisk ;)
    Du måst nog ännu övertyga mig om den här rätten, hör du!

    SvaraRadera
  2. Skeptisk, say whaaaat? Det är sjukt gott! Läs, jag rev bara zucchini i smala längder med osthyvel (eller Peikus gjorde, han är zucchinipastaspecialist) och så mixar man ihop en sås till. En pesto blir inte helt fel till exempel. "Pastan" har precis samma konsistens som vanlig pasta men skillnaden är bara att den inte sätter sig som en svällande boll i magen. För vanlig tagliatelle smakar väl ingenting i sig, nej inte zucchini faktiskt så mycket heller. Jag tänker servera detta i oktober. Bara så ni vet, om ni vill avboka era flygbiljetter... :-p vi har ätit det här 3 dar i rad nu!

    SvaraRadera
  3. Och för den som är intresserad kan jag tillägga att zucchini bara innehåller 2.5 g kolhydrater. På 100 g då. Så sånt så.

    SvaraRadera
  4. Hmmm, okej. Kanske det åtminstone är värt ett försök! Får se i oktober :)

    SvaraRadera
  5. Får man inte ont i magen av rå zuccini då? Å ska den vara helt kall? Är såsen varm? Bra kolhydratsmängd i alla fall. Jag är nog väldigt intresserad av att testa det här...

    SvaraRadera
  6. Absolut inte! Råa grönsaker är bara bra för magen. Den är helt kall, såsen likaså. Men om man gör detta ur lchf-synvinkel kan man naturligtvis äta en helt vanlig varm pastasås till zucchinipastan, den blir ju varm av såsen då också. Testa och rapportera! ;-)

    SvaraRadera
  7. Jag testade i dag å det blev sååååååå bra! Tack för recept :-)

    SvaraRadera