söndag 14 augusti 2011

Inte vilken lördagsmiddag som helst.

The Satorialist är i Stockholm! Visste ni det? Hur har han missat mig. Kanske måste dra en runda på Götgatan i min funkygaste klänning senare idag för att bli spotted.

Och på tal om coola människor som man aldrig någonsin trodde skulle sätta en fot i sina egna hemtrakter. Visste ni att Alexandr Petrovsky bor i Eira? För det gör han. Han gillar att det finska folkets sätt att låta honom vara i fred trots att alla vet vem han är och småler åt det faktum att till och med busschaufförerna i Helsingfors känner igen honom. Fniss.

Igår kväll hade vi raw middag här hemma hos oss. Hela köret med förrätt, huvudrätt och efterrätt.


Till förrätt blev det rödbetssoppa. Den är gjord på färska råa rödbetor, äpple, avokado och citron. Dekorativt serverad med alfalfagroddar och lite riven pepparrot därtill.


Annika är förväntansfull inför huvudrätten...


...som blev raw lasagne med egen pesto! Mums. Det här är nog det godaste.


Som dessert bjöds det på olika sorters muffins. Här har vi "Björnbär möter pecan". Den har ett litet botten av pecannötter och agavesirap, en björnbärssyltfyllning av färska björnbär och torkade fikon och en chokladtopping av kokosolja, agavesirap och raw kakaopulver.


Hallon möter hasselnötter.


Hasselnötsbotten, fyllning av färska hallon och dadlar och chokladtopping.


Hallå där. Här är jag.


Och så var den kvällen slut!

Idag är en fin dag och jag ska snart dra ut på min första söndagsjoggingtur på 100 år känns det som. Senare idag blir det söndagsmiddag med Peiks kusiner hos storasyster ute i Tyresö. Vi tänkte cykla de tjugo kilometrarna!

2 kommentarer:

  1. Wow, storsatsning, ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  2. Hihhi, det var stormkul! Och hallonefterrätterna blev ny favvo ;-)

    SvaraRadera