söndag 18 september 2011

Söndagsfrukost. Hallondröm.

Vi köpte färska hallon på Hötorget igår. Idag lagade vi så hallonglass med cashewgrädde till frukost. Man får lyxa till det lite på söndagar! Jag har gjort denna tidigare men då med blåbär. Se receptet nedan.

Hallondrömsfrukost - 2 personer

Cashewgrädde

1 dl naturella cashewnötter
1 dl vatten
1/2 väl moget päron
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver (det här är lättare att hitta i Sverige tror jag - men använd en vaniljstång istället om du inte hittar färdigt pulver på burk)
1 tsk honung eller agavesirap eller 2 dadlar

Hallonglass

2 bananer (gärna frysta under natten och tinade 15-30 minuter innan tillagning, men jag använde ofrysta här)
ett paket frysta hallor (vi hade två lådor färska)

Lägg cashewnötterna i mixern och blanda till ett mjöl. Tillsätt hälften av vattnet, mixa igen, och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Tillsätt till sist vatten tills du får den konsistens du vill ha.

Blanda sedan bananen med bären och klicka upp i fina frukostskålar.

Receptet från min bok Raw Delight. Det ska påpekas att du absolut inte behöver vara en raw foodie för att gilla den här boken förresten. Den är helt underbar! En blogg jag läser lite då och då, 365 days of breakfast, gjorde också denna till frukost en morgon nu i veckan. Pröva!

2 kommentarer:

  1. Mums, ser gott ut. Jag hittade förresten vaniljpulver på K-butiken i Kampen. Svindyrt var det men det är säkert bra. Fast jag vet inte om det var ekologiskt!?

    SvaraRadera
  2. Oj, vad bra! Ekologiskt eller inte får väl duga i brist på bättre ;-)

    SvaraRadera