tisdag 15 november 2011

Tillskott i mörka tider

Jag har ökat på mina kosttillskott under den senaste veckan. Egentligen tycker jag att man ska försöka få i sig det man behöver i form av vitaminer och mineraler och antioxidanter från naturliga källor, alltså via maten vi äter. En rätt kost fungerar nämligen som medicin för kroppen, både i helande och förebyggande syfte. Men vi måste tyvärr inse våra breddgraders brister - de kalla årstiderna gör ju att det blir svårt att få tag i närproducerade, näringsrika frukter och grönsaker och framför allt att få tillräckligt med det livsviktiga D-vitaminet från solen.

D-vitamin behövs för upptagningen av kalcium och fosfor i blodet och påverkar skelettbildningen, nervsystemet, kalkbalansen i skelett och tänder och är bra för immunförsvar, trötthet, influensa och motverkar inflammationer. Jag tar en kapsel D-vitamin per dag à 2000 IE. Det är naturligt och kommer från fårull.


Jag har också börjat ta ett glas Pukka Fibre Plus varje morgon, som är bra för matsmältningen och innehåller psylliumfröskal, linfrön, aloe vera och en massa goda varma kryddor såsom lakrits och kanel, vilket dessutom gör det till en riktig godisdrink! Blanda ut en msk med 250 ml vatten eller lägg i din smoothie.


Utöver det här äter jag dagligen probiotika för att tillföra goda tarmbakterier och ibland även cellenzym som hjälper till kroppen att spjälka maten och ta upp näringen.

I tillägg till det här kan man prova sig fram med olika superfoods och ren, god mat för att uppnå önskat resultat. Klara, färdiga, testa!


Just nu sitter jag och mumsar i mig en sallad på mangold och babyspenat, mjölksyrad kål, russin, persilja och min favorit cashewdressingen. Jag ringlade över lite hampafröolja för att tillföra de bästa av omega 3-6-9-fettsyror. Dessutom är den så good!

2 kommentarer:

  1. Vad äter du för probiotikatillskott?

    SvaraRadera
    Svar
    1. ProBion basic av Wasa Medicals. De finns tex på Gryningens hälsokost på Folkungagatan. De har olika sorter för olika magar.

      Radera