lördag 21 januari 2012

Under kokospalmen

Jag är fortfarande inne på mitt tropiska tema vad gäller inspiration till mat och dryck - i morse serverades en frukost bestående av en granngul liten drink och en fruktsallad med bland annat ananas, kokos och banan. Jag hade köpt en riktig fin kokosnöt i butiken dessutom som vi för en stund sedan försökte öppna med hammare och spik på våra bara knän på köksgolvet - pang, sa det till slut och den gick upp, men dessvärre visade det sig inte vara något färskt, gott kokoskött inuti längre. Så mycket jobb, och ingen belöning... Jag har suktat efter färsk kokosnöt i flera veckor nu. Måste köpa en ny ute på stan idag. Måste!


Den här granngula godingen lyckades jag få ihop av följande:

saft och fruktkött från 3 pressade apelsiner
saft och fruktkött från 1 lime
1/2 banan
några kvistar citronmeliss
några bitar färsk ananas
1 msk kokosolja


Till det avnjöt vi var sin fruktsallad med färsk banan, ananas, en näve blötlagda mandlar och valnötter, lite kokosflagor, ett torkat fikon, dadelkross och mina goda torkade sega bananbitar. Mums.

Jag har inga planer för idag. Förutom att träna på eftermiddagen. Jag funderar på att laga raw pizza till ikväll, men då måste jag börja redan nu. Hej hopp, vi får se vart dagen leder.

1 kommentar:

  1. Hej,

    Var köper man färsk kokosnöt?

    Mvh

    Lottie

    SvaraRadera