söndag 19 februari 2012

L'avocat, mon ami

Jag älskar avokado. Avokado i salladen, avokado på rawfoodkexen, avokado i smoothien, avokado bara så där med lite raw pesto och pressad citron. Men inte att förglömma är raw avokadosoppa! Den blir mjuk och len och är fantastiskt enkel och snabb att laga. Plocka fram en mogen avokado per person, späd ut med vatten eller mandelmjölk och smaksätt med till exempel vitlök, örtsalt och chili. Har du basilika eller koriander hemma kan du slänga ner några blad av det i mixern, eller varför inte lite spenat eller en näve mandlar. Möjligheterna är oändliga.


Avokadosoppa

1 mogen avokado
2 dl vatten eller mandelmjölk
en liten bit färsk vitlök (eller en stor bit om du gillar vitlök)
chiliflingor
örtsalt
1 tsk färskpressad citron- eller limesaft

Mixa ingredienserna i en mixer. Toppa med en fantasifull blandning av groddar, salladsblad och frön - jag valde mina egna bockhornsklövergroddar, lite basilika, granatäppelkärnor och lite mortlade linfrön. Gott gott gott, och fullt med nyttiga fetter från avokadon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar