Jag ber om ursäkt för usel bildkvalitet men min kamera fick tyvärr inte hänga med i helgen. Här är hur som haver en liten glimt av vad vi fick i oss för gott under söndagens födelsedagsmiddag.
Raw brownies, här innan de skars upp i mindre bitar. Inspiration till recept finnes här.
Hallonen färskt uttagna ur frysen...
...och placerade i pajformen med en handfull blåbär från Malax skogar.
Kardemummasmulpaj med hallon och blåbär
4 dl mandlar med skal
2,5 dl kokosflingor
1 dl russin
8 dadlar
1/2 tsk vaniljpulver
kanel och kardemumma enligt smak (jag hade ca 1-2 tsk sammanlagt)
en nypa salt
2 msk kokosolja
1 msk honung
Mixa först mandlarna till ett grovt mjöl. Tillsätt sedan kokosflingor och kryddor, mixa igen, och slutligen resten av ingredienserna. Pröva dig fram med sötningen (russin, dadlar och honung) och hur mycket kokosolja du behöver för att få en bra konsistens på degen. Tryck sedan ut den i en pajform, häll bären ovanpå och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar