söndag 17 juni 2012

Söndagssmoothie och några raw tips på stan

Egentligen hade vi tänkt ta oss till ett favoritcafé på Skånegatan i morse för att inta deras härliga frukost och läsa tidningen och smida lite sommarplaner hela dagen lång, men regnet smattrade så hårt mot rutorna hela förmiddagen så det blev en lång finfrukost hemma istället. Urban Delis bageri har nämligen bland annat alldeles fantastiska raw smoothiesar gjorda på bär och avokado och en ljuvlig müsliblandning med nötter och frön - jag blir så glad när man får sånt på stan. Det dyker upp fler och fler små guldkorn, speciellt Skånegatan har många ställen som har börjat sälja raw godsaker, drinkar och smoothiesar - pröva Urban deli (både bageriet och lokalen vid Nytorget) eller Goodstore.

Hur som, jag mixade ihop en egen liten smoothie istället som jag toppade med hackad dader, pecannöt, chiafrön och kanel och satte mig och myste i takt med regndropparna som stod som spön backen. Nu har det slutat regna. När kommer sommaren?


Söndagsregnsmoothie för två


1/2 banan
1 dl frysta svenska hallon
1/2 avokado
2 dl havremjölk
1 tsk bärpulver (jag använde svartvinbär)
2 dadlar
1 knivsudd vaniljpulver
några droppar agavesirap

4 kommentarer:

  1. Hej Annie,
    Skulle hemskt gärna vilja veta lite om din torkugn. Ser inte ut som att det är en Excalibur? Skulle gärna vilja veta märke, ung hur stor är den, pris, samt låter den mycket när den är igång?
    Jag är så sugen på en torkugn, men känner att Excalibur är lite väl dyr och stor.
    Hälsningar
    Maria B

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maria!

      Vad kul att du har hittat hit!

      Det stämmer att det inte är en Excalibur som jag har, utan en från Stockli! Den är inte alls i samma prisklass som en Sedona eller Excalibur, och även om jag inte prövat dem så skulle jag verkligen rekommendera den här speciellt om du känner dig lite priskänslig. Jag tycker inte att den låter mycket, visserligen har jag sovrummet en bit ifrån köket, men det har aldrig stört mig. Timern är superbra eftersom jag ofta har torkugnen igång när jag är borta och det då blir lätt att ställa in hur länge den ska gå. Lätt är den också, när jag inte använder den ställer jag bara undan den i köksskåpet. Se mera information här:

      http://www.rawfoodshop.se/stockli-dorrex-torkugn-p-876.html

      Lycka till!

      Radera
  2. Hej Annie!
    Tack för svar! Nu blir jag verkligen sugen på en sådan. Den är ju verkligen prisvärd! Skönt att kunna göra granola, burgare, kex etc på ett smidigt sätt, speciellt som det finns timer.
    Får man torkpapper med, eller använder du några vanliga från butik?
    Hälsningar
    Maria B

    SvaraRadera
  3. Det känns verkligen lyxigt när man väl får hem en efter att ha suktat en tid :-) jag använder vanligt bakplåtspapper från butiken, men har funderat på om jag borde använda något specialpapper eftersom Excaliburen ju har eget papper... Fast det fungerar ju utmärkt!

    SvaraRadera