En pizzabaaaagare här bor i Ååårsta...
Vi har lagat hemmagjorda pizzor med Johan och Peik. Gud vilket himla jobb, men goda blev dom! Receptet kom från min bok Under valnötsträdet som framför allt kunde sin sak vad gäller en alldeles förträfflig tomatsås. Mums bums. Peiks pizza svämmade såklart över av berg med salami och högar med chilipulver. Johan och jag valde istället att dekorerade våra pizzor med getost, pesto, färska champinjoner och prosciuttoskinka. Getosten gjorde susen, det är något jag verkligen rekommenderar! Sist men inte minst - väl ute ur ugnen - gömde vi dem under rejäla högar raketsallad. Rucola alltså. Då vi åt pizza på Rivoletto i Helsingfors i juli skrattade vi åt att rucola vid vissa rätter hade översatts till engelskans rocket salad och vid vissa rätter bara tråkigt till rucola salad. Därav alltså raketsallad. Raketpizza. Namm.
Nu väntar Gomorra på TV1000 och världens godaste kladdkaka som ska avnjutas med glass och bär. Kladdkakan kommer från en bok som jag bläddrade i på Åhléns, ska se om den håller vad den lovar.
♥
Gott!
SvaraRadera