fredag 15 oktober 2010

Fredagsmums

Jag har upptäckt ett nytt favoritsnask som man kan mumsa på hemma i nya soffan framför TVn på fredagkvällar. Man blandar typ 1 dl blötlagt bovete (ska blötläggas i ca 8-12 timmar så över natten brukar gå bra och sen kan man ta dem ur vattnet och förvara dem i en sluten burk i kylskåpet under dagen, kom ihåg att skölja emellanåt!), en handfull hackade valnötter, mandlar och andra valfria nötter, ett par matskedar hackade dadlar och kanel efter smak (jag brukar ta ganska mycket). Detta fredagsmums kan förstås varieras in i det oändliga enligt smak och fantasi, ta till exempel pumpakärnor eller solrosfrön eller varför inte lite kokosflingor eller torkad frukt. Och det tokiga är det det faktiskt är godare än godis! Det kanske också kan bero på att man efteråt känner att man hävt i sig något hälsosamt istället för en massa gelatin och socker och E-ämnen... Man kan också äta det som müsli. Vill man vara riktigt råkostig kan man välja sesam- eller mandelmjölk men den kan såklart också avnjutas med en portion vanlig hederlig yoghurt! Dock inget för oss mjölkallergiker...

Smaklig fredagkväll! :-)

Jag vet inte om Renée Voltaires produkter finns i Finland men här i Stockholm hittar man en hylla med dem i nästan varje matbutik. Det är hälsosamt, ekologiskt och mycket råkostinspirerat och förpackningarna är så charmiga att man skulle vlja ha hela sortimentet hemma hos sig i köksskåpet.

P.S. Fast jag ska nog inte hem och äta bovetemums ikväll, åtminstone inte genast för vi ska ut på AW (after work). Jea!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar