tisdag 30 november 2010

PostyogaTV-sofftrötthet

Jag somnade nästan på min yogamatta. Så skönt när vi ligger ner och vilar en stund efter timmen och läraren går runt och lätt trycker ner ens axlar mot golvet så att man slappnar av ännu mera.

På TV berättas det att drottning Silvias pappa år 1939 har köpt ett företag av en judisk tysk medborgare i Berlin som ett steg i det nationalsocialistiska initiativet att enbart ickejudiska tyskar fick äga företag. Enligt en tysk historiker bär Silvia naturligtvis inte något direkt ansvar för faderns handlande men är ändå enligt honom "historiskt ansvarig" för det skedda. Hon kommenterar skeendet med att säga att henne far endast "lydde roder och ingick i samhällssystemet" och historikern anser det vidare bara beklagligt att en svensk drottning år 2010 använder samma argument för detta som man använde under krigsrättegångarna år 1949.

Det kan då inte vara lätt att kommentera dylika fläckar i sin familjs förflutna.

Jag åt förresten en apelsin idag på jobbet som visade sig vara värsta mutantapelsinen, det växte nämligen en liten apelsin mitt innuti den så utöver dom stora vanliga, om än något missformade, klyftorna fanns det en massa små klyftor som var mindre än dom minsta mandarinklyftorna. Jag funderade ett litet tag över om man överhuvudtaget ska äta sådant, den var ju missbildad och vem vet vad och ska man proppa i sig sådana konstiga celler liksom? Jag åt den i alla fall. Haha. Den var ju åtminstone inte genmanipulerad.

1 kommentar: