Min lemoncurd på rivet citronskal, citronsaft, smör, socker och ägg
Här kommer receptet på lemon curden som förtrollade oss båda:
100g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 citron
1. Riv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör i en kastrull tills allt löst sig. Låt svalna lite.
2. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Jag lät min sjuda i ungefär en kvart tror jag.
3. Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Hållbarhet 10-12 dagar! Den är god att äta med scones när den fortfarande är lite varm - pröva dig fram!
2 ägg
2 dl socker
1,5 citron
1. Riv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör i en kastrull tills allt löst sig. Låt svalna lite.
2. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Jag lät min sjuda i ungefär en kvart tror jag.
3. Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Hållbarhet 10-12 dagar! Den är god att äta med scones när den fortfarande är lite varm - pröva dig fram!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar