onsdag 11 maj 2011

Mera pad thai

Vi fick en sådan lust på pad thai i måndags att vi var tvungna att traska upp för trapporna bakom huset till Asia Garden, den lilla asiatiska lådan uppe vid Hjälmarsvägen och köpa oss varsin portion. Det är en liten grön kiosk nära oss som ger ifrån sig en konstant doft av stir fry och curry med en aldrig sinande kö hungriga Årstabor utanför.

För dem som inte vet är pad thai  förresten den rätten som vi till slut nästan uteslutande åt under vår Thailandssemester. Det är stekta nudlar med höna eller räkor som brukar serveras med groddar, hackade jordnötter och lite lime. Och nu var det alltså vår tur att göra vårt debutbesök hos lådan. Men my oh my vilka portioner! Väl hemma orkade vi dela på drygt halva ena portionen och sedan var vi mätta. Och inte var den ju lika god som i Thailand...


Men igår var det då dags att trycka i sig resterna (trots att Peik tagit med sig en rejäl matlåda till jobbet) så jag fick en idé och pimpade dem med lite ägg, koriander och lime och då, kära vänner, blev det hur gott som helst! Svängde alltså bara ner resterna i wokpannan, kläckte i två ägg och wokade till äggen hårdnat lite, sedan tillsatt jag några korianderblad och fisksås och vände runt lite till. Sedan la jag bara upp det på tallriken med färska groddar, avokado, mera färsk koriander och pressade lite limesaft över. Namm!

Voilà !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar