söndag 29 maj 2011

Söndagslyxmorgonmål

Idag blev det en riktigt lyxig frukostportion söndagsmorgonen till ära. Bananblåbärsglass med cashewgrädde. Här kommer receptet! Det är taget från Erica Palmcrantzs bok Raw Delight. Jag har ändrat lite på måtten dock, tyckte det blev bättre så här.


För 2 personer

Glass
2-3 dl blåbär
2 bananer, färska eller frysta, jag använde färska
1 krm ekologiskt vaniljpulver

Garnering 1-2 dl cashewgrädde
1 dl cashewnötter
1 dl vatten
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 litet väl moget päron, skuret i bitar
2 dadlar och lite agavesirap eller honung

1. Tina bananerna i cirka 10 minuter om du använder frysta.
2. Mixa cashewnötterna till cashewgrädden till ett mjöl. Späd med vatten, mixa igen. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och mixa igen, smaka av med mera vanilj eller vatten om det behövs.
3. Kör glassingredienserna i matberedaren till en krämig konsistens.
4. Lägg upp i skålar, klicka i cashewgrädde och rör runt. Njut!

2 kommentarer:

  1. Oj, har boken kommit nu? :) Jag gjorde den där goda smulpajen idag, från min bok! DEt är så otroligt gott!

    SvaraRadera
  2. Jaaa eller hur. Bättre än du mindes? :) testa den här frukosten, verkligen god... och ju mera cashewgrädde, desto godare!

    SvaraRadera