onsdag 11 januari 2012

Fruktgrötens hemlighet

God morgon kära vänner! Fruktgröten har åter gjort entré vid frukostbordet. Jag hade nästan glömt bort den - nu hittade jag nya goda tips om att inte bara blanda i olika frukter utan också avokado och blötlagda nötter för att få mera fylllning och konsistens i gröten. Och gott blev det! Släng bara allt du vill ha i din gröt i en mixer och kör. Sedan har du en härlig grön röra att njuta av tillsammans med morgonteet.


Tisdagsgröt för två. En halv avokado, ett medelstort äpple, en kiwifrukt, en handfull valnötter blötlagda över natten, en selleristång och kanel och kardemumma enligt smak. Späd ut med vatten om det behövs så att gröten får rätt konsistens. Jag toppade gröten med hackade dadlar, ljusa mullbär och skalade hampafrön för extra smak och omega-kick.


Onsdagsgröt. Ett litet äpple, en kiwifrukt, en selleristång, två dadlar, en handfull över natten blötlagda mandlar, en tsk chiafrön, en halv tsk kanel och mandelmjölk för att få till rätt konsistens. Nu kan dagen börja.

2 kommentarer:

  1. Önskeinlägg: kunde man få någon information om alla dessa råvaror som vi oinsatta måste söka från ruohonjuuri och andra specialaffärer? Blir nyfiken och vill höra mer om varför jag skall ha kokosolja/hempa/agavesiprap/etc isället för rypsolja/pinjefrön eller honung? (Förenklar här, som du märker - använder den egna Alepan som utgångspunkt, hihi)

    Undrar också vad du tycker det är nödvändigt att använda karobpulver i lakritstryffelreceptet (1 tsk) eller om det främst är en smakfråga att använda det istället för kakaopulver? En spännande värld, minsann! Försöker bara spara på det minimala skåputrymmet...! Krams på fröken!

    SvaraRadera
  2. Tjohopp! Vad kul med lite tips och önskemål, jag ska absolut försöka knåpa ihop ett sådant inlägg - och få er alla att verkligen vilja byta ut lite råvaror i ert skafferi. ;-)

    Kram kram!

    SvaraRadera