fredag 9 mars 2012

Fredagselixir

Den här veckan blev det verkligt fredagsmys - god nyttig mat och dryck kombinerat med lite slötittande på diverse filmer och serier i soffan. Dessutom har jag satt igång ett rejält raw granola-projekt som nu ska få sköta sig själv några timmar under natten. Berättar mera imorgon!


Härlig blandsallad, avokado, gurka, päron, granatäpple, pinjenötter, basilika, koriander och raw-rostade kokosskivor (från egen torkugn) med en klick kokoscurryröra. Liten fredagslycka.


Till maten lyxade jag dessutom till det med en flaska av de nya Kombucha-dryckerna från Svensk Kombucha. Kombucha är ett naturligt kolsyrat, fermenterat te som innehåller massvis nyttiga mjölksyrabakteriekulturer och antioxidanter, enzymer och vitaminer. Det har druckits i Asien i över 2000 år och sägs ha en avgiftande och renande effekt på kroppen samt göra susen för matsmältningen. Smaken är syrlig, den påminner om vinäger - man känner verkligen att det händer något i kroppen när man dricker det. De här små flaskorna från Svensk Kombucha är dock aningen mildare i smaken och kommer dessutom med fyra olika smaksättningar. Dessa påminner snarare om cider, vilket kommer att göra dem till en utmärkt uppfriskande kompanjon under sommarmånaderna. Eller en vanlig fredagkväll, istället för ett glas vin. Skål!


Visst ser det ut att bli vår snart?

2 kommentarer:

  1. Åh, men vilken tokfin blogg du har med en massa härlig inspiration! Ser att du har mig i blogglistan också - kul! :)) Lägger till din bland favoriterna bums. Ha en fin kväll!!

    SvaraRadera
  2. Åh men tack!! Jag blir så glad av alla snälla kommentarer och nya läsare. Välkommen åter :-)

    SvaraRadera