De här kokoskakorna är hur lätta som helst att göra - när man väl fått upp kokosnöten! Färsk kokos överträffar alltid torkad. Eller nej, bäst är en kombination av båda... Pröva själv vet jag!
Kokosblandning
1 dl färskt kokosnötkött
1/2 dl valnötter
2 msk kokosflingor, torkade
1 tsk kokospalmsocker - det här är ett brunt socker med lågt glykmiskt index som utvinns ur kokospalmens nektar och är ett utmärkt naturligt sötningsmedel som dessutom ger lite extra fruktig, kolaaktig smak
1 msk kokosolja
1/2 tsk lucuma
1 nypa salt
lite kanel
Chokladsås
1 msk raw kakaosmör
1 msk kokosolja
3-4 tsk raw kakaopulver eller carobpulver eller en blandning av båda
1 tsk agavesirap/kokospalmsocker
1 nypa vaniljpulver
Mixa ingredienserna till kokosblandningen i en mixer och lägg upp i valfria formar. För att göra chokladsåsen, smält kokosolja och kakaosmör försiktigt i vattenbad - försök att inte hetta upp det över 42 grader så att alla näringsämnen bibehålls. Blanda i resten av ingredienserna och låt stå en stund så blir den lite tjockare.
Vad är kokoskött? Funkar det istället med fin riven kokos?
SvaraRadera