1 burk blandsvamp 200 g
1 liten gul lök
200 g färska champinjoner
3 msk kalvfond (använde grönsaksfond)
3 dl mjölk eller grädde
1 ½ dl grädde
ev. 2 msk vitt matlagningsvin
matfett att steka i
salt
peppar
2 msk vetemjöl eller idealmjöl
Skölj och skär champinjonerna i skivor. Hacka löken. Fräs i matfett. Tillsätt sedan alla övriga ingredienser och låt puttra ca 15 minuter. Smaka under tiden av och tillsätt ev. ytterligare av det du tycker saknas.
Red av med 2 msk mjöl utrört i lite mjölk eller med idealmjöl.
Tips: Byt ut blandsvamp mot valfri svampsort, t.ex. kantareller eller (mera) champinjoner.
Så där ja! Det här receptet får nog en egen sida i min kokbok. Jag använde färska campinjoner och färska skogschampinjoner. Jag blandade också in lite pesto i köttfärsen, mums.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar