lördag 11 december 2010

Coco Christmas!

Jag lagade ett ny spännande julgodis i år - vit saffranstryffel med kokos. Detta är någonting för alla som tycker om vitchoklad och saffran! Jag var lite skeptisk mot saffranet i början eftersom jag bara är van vid det i lussekatter, men det blev väldigt väldigt gott. Smaken är inte alls så framträdande utan det är chokladen som dominerar. Om ni ska testa på ett nytt godis i år så låt det vara denna!


Vit saffranstryffel med kokos

Ingredienser
200g vitchoklad
1 dl vispgrädde
0,5 g saffran
kokos till garnering

1. Koka upp grädde och saffran. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i den heta saffransgrädden. Rör tills allt smält. Ställ kallt över natten.
2. Forma bollar och rulla dem i kokos. Förvara svalt.

Det blev en massa annan god godis i onsdags också. Katten hade med sig några underbart goda recept, bl.a. knäckbounty och dominotryffel. Följande recept är för alla kokos- och knäckälskare!

Knäckbounty

Ingredienser
50 g smör
½ dl ljus sirap
½ dl florsocker
1 ½ dl vispgrädde
150 g ljus blockchoklad
150 kokosflingor (Katten räknade du faktiskt till 150 kokosflingor!?)

1. Blanda smör, sirap, florsocker och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Koka tills det tjocknar, ca 10-15 minuter. Häll i kokosflingorna, tryck ut smeten på ett bakplåtspapper och låt stå kallt i ungefär en timme.
2. Ta sedan ut smeten och dela i passliga bitar med en vass kniv.
3. Smält chokladen i vattenbad och doppa sedan kokosbitarna i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper eller, ännu bättre, på ett galler.
4. När chokladen stelnat, servera! Förvara resten i en sluten burk i kylskåpet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar