torsdag 6 januari 2011

Rödbetsbiffar

Till 4 personer

500 g kokta, skalade rödbetor
1 uppvispat ägg
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk smör

Riv rödbetorna grovt på ett rivjärn.
Blanda det rivna med ägget och smaka av med salt och peppar.
Forma till små biffar och stek dem sakta i smör på låg värme i 5-8 minuter tills de är genomstekta. Obs, var inte lika otålig och laga inte lika tjocka biffar som jag för då tenderar de att lätt falla isär, så att man täcks ta med dem som matlåda till jobbet nästa dag.
Vi åt dem tillsammans med stekt svamp (champinjoner det enda som finns i vår Ica) som fått puttra tillsammans med lite lite grädde och timjan och med en näve rucola. Smula gärna lite getost över salladen. Megamums vegetariskt!

Nu ska vi knalla iväg till Friskis och köpa nytt halvårskort och dra en runda på deras nyrenoverade gym. Sedan blir det middag och seriemaraton, The Wire, som Linda rekommenderat!

Varför kan inte alla torsdagar vara lediga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar