lördag 22 oktober 2011

Cashewfrukost

En återkommande lördagmorgonfavorit i repris är müsli med cashewgrädde. Blanda ihop olika sorters tärnad färsk och torkad frukt, nötter, frön och bär och servera med cashewgrädde istället för yoghurt. Det äts alldeles för mycket mejeriprodukter på våra breddgrader och det här utgör ett utmärkt substitut. Prova!



Jag hittade banan, gul kiwi, äpple, fikon, mandlar, solrosfrön, krossade linfrön, dadlar och färska hallon i skafferiet. Krossa dina linfrön själv i en mixer eller i en mortel, köper du färdigt krossade linfrön har de nyttiga omega 3-fetterna som finns inuti fröna härsknat och då kan du lika gärna låta bli.

Cashewgrädde

2 dl naturella, orostade cashewnötter
2 välmoget päron
ca 1 dl vatten
1 tsk ekologiskt vaniljpulver (eller pulvret inuti 1-2 vaniljstänger)

Mixa cashewnötter till ett mjöl, tillsätt päronet, vatten och vaniljpulver. Mixa igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar