fredag 21 oktober 2011

Grön middagskick

Får jag presentera en av mina nya favoriter - Nice Bacteria Salad, som den så trevligt heter! Det här är en riktig detoxsallad med goda probiotikabakterier från den mjölksyrade surkålen som sätter fart på magen. När du köper syrade grönsaker, se till att de är opastöriserade (och givetvis ekologiska för annars kan de naturliga mjölksyrebakterierna saknas) för vid pastörisering upphettas kålen och då tar man kål på alla naturliga bakterier.


2 dl syrad surkål, 300 g finstrimplad spets- eller salladskål, 1 knippe persilja, 1 hackad avokado, 3 hackade dadlar och 3 msk solrosfrön behöver du till själva salladen. Dressingen består av 2 msk kombucha (ett grönt te som fermenterats till en syrlig och vinägeraktig dryck, även denna är full av goda bakterier och vitaminer), 2 msk tahini (sesamfrön mixade med en kallpressad olja, finns även att köpa färdig i hälsokostaffärer), 2 tsk agave och 3 msk citronsaft. Hittar du inte kombucha i hälsokostaffären kan du använda molkosan, det är ungefär likadant men har en ännu fränare smak (och innehåller vassle varför mjölkkänsliga ska se upp).

Efter en portion av det här är man på topp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar