lördag 17 december 2011

En lördag i december

Pust. Nyligen hemkommen från en julrunda på stan och det var kanske inte den bästa av alla dagarna att välja för sådana bestyr. Sista lördagen innan jul. Folk överallt! Man blir helt tokig. Så tokig att jag faktiskt gav upp och inte köpte en endaste en julklapp alls, men däremot hann träffa en liten drös trevliga tjejer som är här på kryssning över helgen. Vi satt en stund på Café Publik i PUB, jag gillar stället skarpt! Snygga tapeter och koppar och bakverk som är så fina att titta på medan man köar efter en stor kopp te. Just det, lite julskinka hann vi också köpa! Eftersom P och jag inte firar jul tillsammans brukar vi ha en liten julmiddag hemma innan vi åker iväg till olika håll, och i Hötorgshallen får man både österbottnisk och helsingforsisk julskinka i den finska lilla delikatesshörnan. Så det fick bli lite av varje. Se där!

Nu sitter jag här med min gröna eftermiddagssmoothie som jag ska få i mig för att sedan börja göra mig redo för tapas och vin. Vi ska fira Johannas födelsedag på en liten bodega i Vasastan. Kanske möta upp det visiterande flickgänget på nåt hak efter det.

Nu ska ni få se på nånting riktigt snyggt tänkte jag - vi ordnade nämligen pepparkakshustävling hos oss på torsdag och det vinnande bidraget var inget mindre än Idas mästerverk på fyra våningar med gelatinbladsfönster och den vitaste av glasyrer. Och här står mitt skrangel och hånler mot mig från sin plats på mikrovågsugnen. Funderar allvarligt att slänga det för att förstöra alla bevis för gott.




1 kommentar:

  1. Så fint! Vilken bra idé för annorlunda pepparkakshus... Det där skall jag försöka komma ihåg tills nästa år :) Å nu när du sagt A om ditt pepparkakshus så måste du nog säga B också :) Vi vill ha bilder!!

    SvaraRadera