söndag 29 januari 2012

Älskade äppelpaj

Ååååååhhhhh! Jag älskar äppelpaj, ifall det skulle sig ha förblivit oklart för någon. Igår kväll lyckades jag trixa ihop en som till och med Peik gillade (han är ingen stor vän till kanelen annars). Det blev lite kvar som jag åt till frukost idag - mmmmmm.




Botten

1,5 dl valnötter och mandlar
1 dl riven kokos
1 tsk honung
1 tsk carobpulver
1/2 dl russin
4 färska dadlar (finns i matbutiken vid frukterna)
en nypa salt
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja
kakao, kardemumma enligt smak
en nypa

Fyllning

2 goda äpplen
1 tsk agavesirap
2 msk riven kokos
2 färska dadlar
1/2 tsk kanel

Mixa ingredienserna till bottnen i en mixer eller matberedare. Börja med nötterna, lägg sedan i de övriga torra ingredienserna och till sist den torkade frukten och kokosoljan. Tryck ut degen till en botten i en liten pajform. Mixa dedan ingredienserna till fyllningen och bre över bottnen. Servera gärna med lite cashewgrädde, som här till exempel.

Ingredienserna i receptet ovan är ungefärliga - jag är förfärligt dålig på att hålla reda på mängder och mått när jag leker i köket. Lägg till eller ta bort lite av det ena eller det andra enligt din egen smak och tycke!

4 kommentarer:

  1. Lagade denna igår, jätte gott! Tack för receptet :o)

    SvaraRadera
  2. Jättegod, gjort den två gånger i helgen. Provade första gången med vanlig grädde och igår med cashewgrädde. Det var första gången jag gjorde casewgrädde, det var tom godare än vanlig grädde till. Tack för att du förgyller tillvaron med din blogg./Annika

    SvaraRadera
  3. Gjorde den nyss och kan konstatera att den var helt galet god!!! En bit lycka i magen. Tack!

    SvaraRadera
  4. Hur god som helst!! tack för receptet (:

    SvaraRadera