lördag 4 februari 2012

Grönt med selleri och valnötspasta

Jag brukar mixa mina gröna smoothies med endast gröna blad, grönsak och frukt. Genom att försöka hålla ingredienserna så få till antalet som möjligt får kroppen lättare att ta upp näringen. Men lördagen till ära blandade jag ner en stor tsk raw valnötspasta i mixern - åh vad gott det blev! Har du inte valnötspasta hemma (hittas till exempel på hälsokost) kan du slänga ner en liten näve nötter också. Gärna blötlagda såklart så att de blir mer lättsmälta, men icke blötlagda går lika så bra - det gör jag ofta när lusten slår till och jag inte har haft något på blötläggning i några timmar!

Min favoritsmoothie görs inte utan selleri. Jag skulle dricka hundra liter om jag bara orkade. Smaka på den här! Recept längre ner.


Till 2-3 stora glas som räcker hela dagen (frukost, mellanmål eller istället för lunch eller middag)

3 stänger selleri
3 nävar välsköljd spenat
en stor tsk raw valnötspasta
rivet skal från en vältvättad apelsin
saften och fruktköttet från en pressad apelsin
2 små kiwifrukter

Mixa allt i mixern i 30 sekunder och häll upp.

4 kommentarer:

 1. Hej, jag är nybliven läsare av din blogg, vilken lycka det var att hitta hit. Jag är i stargropparna att smyga in lite mer rawfood i mitt liv och söker inspiration i böcker och på nätet. Hit kommer jag att återkomma!!!Inspirerande. Ska läsa vidare men jag undrar vilken typ av torkugn det är du använder och för och nackdelar med den? /Annika

  SvaraRadera
 2. Tack, vad kul att du har hittat hit och gillar min blogg! Jag en torkugn från Stockli. Jag funderade på en Sedona men den var dyrare och lite större, så jag valde den här istället. Man behöver inte ha rolls royce-versionen av allt, speciellt när man är nybörjare. Och jag har varit jättenöjd! Allt blir gott och torrt - timern är fenomenal, då behöver man inte vara hemma när torkningen är klar utan kan ställa in sluttiden istället. Dessutom kan man köpa flera våningar till den och göra den mera rymlig. Som nybörjaranvändare till en torkugn är jag supernöjd och skulle verkligen rekommendera den vidare.!

  SvaraRadera
 3. Jättetack för ditt svar! Känns skönt att det kan vara tillräckligt med som du har. Ser ganska smidig ut också. Har du plats eller metallbrickor i din? Åter igen; tack för alla inpirerande bilder och inlägg! /Annika

  SvaraRadera
 4. *plast, menar jag förstås.

  SvaraRadera